Billede af Anna Haldrup
  • Rolighedsvej 26, 1958 Frederiksberg C, 85 Fødevarebygningen, 85-5-A535

Personlig profil

CV

Uddannelse:

1996: Ph.d., Institut for Molekylær Biologi, Københavns Universitet.

1992: Cand.agro., Institut for Jordbrugsvidenskab, Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole, Frederiksberg 

 

Ansættelser:

2017 - nu: Institutleder på Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet

2014 - 2017: Director of Research Support, Carlsberg Forskningslaboratorium, Carlsberg A/S

2011 - 2014: Vicedirektør for Forskning og Innovation, Fællesadministrationen Københavns Universitet

2005 - 2010: Institutleder på Institut for Plantebiologi, Københavns Universitet

1999 - 2005: Lektor, Institut for Plantebiologi, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole

1996 - 1999: Postdoc, Institut for Plantebiologi, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole

 

Aktiviteter:

2023 - nu: Næstformand i Food & Biocluster Denmark

2017 - 2023: Medlem af Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR), næstformand fra 2020

2013 - nu: Medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV)

2016 - 2019: Medlem af ATV’s valgkomité

2016 – 2017: Medlem af aftagerpanelet for Biomolecular Science and Technology, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

2012 - 2017: Medlem af Villum Fondens postdoc udvalg

2011 - 2016: Medlem af ATV’s tænketank

2011 - 2014: Medlem af Inno-Tech, Danske Universiteter

2011 - 2013: Medlem af Venture Cup, forening for studenter entrepreneurskab

2009 - 2010: Medlem af Det Strategiske Forskningsråd, Programkomiteen for Sundhed, Fødevarer og Velfærd

2005 – 2010: Den Danske repræsentant i EPSO (European Plant Science Organization)

2005 – 2010: Medlem af styregruppen for Plant Biotech Denmark

Kort præsentation

Jeg er uddannet agronom (1992) fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole og Erhvervs Ph.d. (1996) fra Københavns Universitet/ Danisco A/S indenfor plantebioteknologi. Samarbejdet og interaktionen mellem industri og universitet har altid interesseret mig, hvorfor jeg har været ansat både i Industrien (Danisco og Carlsberg) og på Københavns Universitet. Dette har jeg stor glæde af i min nuværende stilling som institutleder på Institut for Fødevarevidenskab, hvor vi sætter stor pris på vores tætte samarbejde med industrien og start-ups samt i mit arbejde som næstformand i Food & Biocluster Denmark. Institut for Fødevarevidenskab har ca. 200 ansatte og er delt op i 4 sektioner og 9 forskergrupper. Vi fokuserer meget på bæredygtighed både i vores forskning og i vores undervisning. Forskningsmæssigt er vi specielt stærke indenfor fødevareprodukter (mejeri kød og planter), herunder fødevarekvalitet, proteiners egenskaber, mikrobiologi, fermentring, forarbejdningsteknikker, analytisk proces teknologi, databehandling, forbrugervidenskab, tarmflora og menneskets optagelse af fødevarer. 

https://food.ku.dk/

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Plantebioteknologi, Phd, University of Copenhagen

Dimissionsdato: 30 nov. 1997

Plantebioteknologi, Cand. Agro, The Royal Veterinary and Agricultural University

Dimissionsdato: 28 jun. 1992

Eksterne ansættelser

Carlsberg A/S

1 jun. 201430 apr. 2017

Emneord

  • Fotosyntese
  • Genmodificerede planter

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller