Personlig profil

Kort præsentation

Min forskning fokuserer på, hvordan sundhedsteknologier og interventioner indgår i menneskers hverdagspraksisser og levede liv. Jeg er uddannet sociolog og anvender kvalitative metoder. 

Nuværende forskning
Min aktuelle forskning fokuserer på at integrere perspektiver fra patienter, pårørende, stamcelleforskere og andre interessenter med henblik på at udvikle metoder til tidlig patientinddragelse i stamcelleforskning. Jeg undersøger blandt andet, hvordan patienter lever med deres sygdom, hvad mulige fremtidige behandlinger og datakrav betyder for patienter, og hvordan man kan bruge patienters perspektiver på disse emner til at informere udviklingen af potentielle stamcelleterapier. Projektet er tilknyttet forskningsgruppen PREPARE, som er en del af the Novo Nordisk Foundation Center for Stem Cell Medicine (reNEW). 

Derudover er jeg en del af forskningsprojektet Afskærmet? finansieret af Fonden for Faglig Udvikling i Speciallægepraksis og Helsefonden. Her studerer jeg, hvordan brugen af videokonsultationer i speciallægepraksis omformer kliniske praksisser og læge-patient-relationer inden for psykiatri, gynækologi, neurologi og dermatologi samt hvordan videokonsultation får forskellig betydning for patienter.

Tidligere forskning
I mit ph.d.-projekt (afsluttet 2022) undersøgte jeg skolers potentiale for at understøtte trivslen hos nyankomne elever med migrantbaggrund, bl.a. gennem implementeringen af en trivselsfremmende intervention. I den forbindelse har jeg gennem et etnografisk studie i to klasser undersøgt, hvordan den samme intervention endte med at komme til live på meget forskellige måder, i samspil med klassernes praksisser, elevernes og lærernes håb, bekymringer og ønsker samt de politiske og institutionelle rammer i skolerne.

Undervisnings- og vejledningsområder

Kursusleder på kurset Avancerede Kvalitative Metoder, 1. semester af kandidatuddannelsen i Folkesundhedsvidenskab.

Tidl. holdunderviser på kurset Kvalitative Metoder på 3. semester af bacheloruddannelsen i Folkesundhedsvidenskab

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller