Intet billede af Anni Bygvrå Hougaard
20072023

Publikationer pr. år

Personlig profil

CV

Education

2010: PhD, Department of Food Science, Faculty of Life Sciences, University of Copenhagen

2006: Cand. techn. al., MSc in Food Science and Technology/Dairy Science and Technology (dansk: Mejeriingeniør), The Royal Veterinary and Agricultural University

                                              

Employments

2017 –            Associate professor (Ingredients and Dairy Technology, Dept. of Food Science)

2015 – 2017    Assistant professor (Ingredients and Dairy Technology, Dept. of Food Science)

2012 – 2015    Post doc (Dairy, meat and plant product technology, Dept. of Food Science)

2010 – 2012    Post doc (Food Chemistry, Dept. of Food Science)

2006 – 2010    PhD student (Dairy Technology, Dept. of Food Science)

2006 – 2006    Research assistant (5 months)

 

Courses

2012 – 2013 Adjunktpædagogikum (Teacher Development Course for Assistant Professors and Postdocs)

2014 Powder Technology in Pharma, Food, Chemistry and Metallurgy, Lund University

2016 Project Management for researchers, module 1-3, University of Copenhagen, provided by Attractor Kurser

2017 – 2018 Career, Women and UCPH, Development course for female researchers at UCPH, University of Copenhagen

Kort præsentation

Min forskning beskæftiger sig primært med mejeriprodukter og forholdet mellem komposition, forarbejdning, produktegenskaber og funktionalitet. Hovedformålet med min forskning er derfor at bidrage til en bedre forståelse af, hvordan visse produktegenskaber og funktionalitet kan opnås, hvilket kan føre til udviklingen af nye forarbejdningsmetoder for sikre produkter med høj funktionel og ernæringsmæssig kvalitet.

Emner

  • Emulsionsstabilisering og stabilitet
  • Funktionalitet i ost (proteinnedbrydning under modning og smeltning)
  • Reologi og teksturanalyse
  • Koaguleringsegenskaber i mælk (osteløbe og syre)
  • Virkningerne af ændringer i procesparametre

Aktuel forskning

“Brug af ostes naturlige smelteevne og emulsionspotentiale som erstatning for tilsætningsstoffer” finansieret gennem Grønt Udviklings- og Demonstrations Program (GUDP).

Projektets formål er, at gøre det nemmere at fjerne emulgerende salte i smeltet ost emulsioner beregnet til spraytørring til ostepulver ved at forstå de faktorer, der styrer ostens smeltegrad og stabilitet af emulsioner baseret på smeltet ost.

Projektet er udført i tæt samarbejde med ostepulver producenten Lactosan A / S.

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Koordinator/kursusansvarlig for mejeripraktikken (2014 – nu)
  • Kursusansvarlig for “Dairy Processes and Equipment” (2015 – nu)
  • Forelæser ved “Råvarekvalitet” (2008 – 2009, 2015 – nu)
  • Forelæser ved “Dairy Processes and Equipment” (2007 – 2009, 2012 – nu)
  • Vejleder for kandidat og bachelor studerende (2010 – present)
  • Koordinator ved laboratorieeksperimenter for danske gymnasiestuderende (Studieretningsprojekt (SRP), 2010 – 2011)

Emneord

  • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
  • Mejeriteknologi
  • Reologi og tekstur
  • Ost
  • Mælk

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller