Billede af Dennis Sandris Nielsen
  • Rolighedsvej 26

    1958 Frederiksberg C

  • Kilde: Scopus
20032024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Primære forskningsområder

  • Komplekse mikrobielle miljøer, med primær fokus på fermenterede fødevarer samt sammenhængen mellem kost, tarmmikrobiom og sundhed/sygdom hos dyr og mennesker
  • Brug af mikroorganismer til at danne smag/struktur og øge næringsindholdet (proteinkvalitet, vitaminer) i fermenterede, plantebaserede, proteinrige fødevarer
  • Bakteriofagers rolle i tarmmikrobiomet - og deres betydning for sundhed og sygdom
  • Målrettede interventioner til manipulering af tarmmikrobiomet (bakteriofager osv.)
  • Indflydelsen pre- og pro- og postbiotika på tarmmikrobiomet – og vært-tarmmikrobiom-interaktioner
  • Fermenterede fødevarer, herunder kakao, kaffe, cider, vin, mejeriprodukter osv.
  • In vitro metoder til at undersøge fødevare/mikroorganisme-interaktioner i mave-tarm-kanalen
  • Hurtigmetoder til karakterisering af komplekse mikrobielle miljøer (high throughput qPCR, sekventering osv.)
  • Kobling af bioinformatiske og phenotypiske/kemiske/spektroskopiske data

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Kursusansvarlig for bachelorkurset ’’Grundlæggende Celle- og Molekylærbiologi’’.
  • Delt kursusansvarlig for kandidatkurset "Gut Microbiome and Nutrition"
  • Delt Kursusansvarlig for kandidatkurset ’’Cool Climate Viticulture and Enology”
  • Forelæser på flere mikrobiologikurser, både på bachelor, kandidat og Ph.d.
  • Vejleder for talrige BSc, MSc og PhD-studerende

CV

Education:

2008:           “Adjunktkursus” (Teaching at University level for Assistant Professors and similar), Danish University of Education (DPU)
2006:           Ph.D. Food Science, KVL
2002:           M.Sc. Food Science & Technology, KVL
2000:           B.Sc. Food Science & Technology, KVL.

Scientific positions:

2024-                Professor, Head of Section, Dept. of Food Science 

2021-23            Professor, Dept. Food Science, UCPH

2017-21            Professor (MSO), Dept. Food Science, UCPH

2010-17            Associate Professor, Dept. of Food Science, UCPH             

2009-10            Assistant Professor, Dept. of Food Science, UCPH              

2007-09            Post Doc, Dept. of Food Science, UCPH

2003-06            Ph.D.-student, Dept. of Food Science, KVL

2004-05            Guest Researcher, Bundesforschungsanstalt für Ernährung, Karlsruhe, Germany

2002-03            Research Assistant, Dept. of Food Science, KVL

 

Other positions

2021-           Editor, FEMS Microbiological Reviews

2020-           Board member, Independent Research Fund Denmark (FTP)

2018-           Co-organiser (deputy head) of the bi-annual conference Microbial Food and Feed Ingredients (MiFFI)

2011-           Danish corps of external evaluators (censorkorps) food science (from 2011) and engineering (from 2014).

2011-           Reviewer for research foundations in UK, the US, New Zealand, Belgium, The Netherlands, Sweden and Qatar

Emneord

  • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
  • Tarmflora
  • Probiotika
  • Prebiotika
  • Mikrobiologi
  • Bioinformatik
  • Kakao
  • Chokolade
  • Kaffe
  • Vin
  • Cider
  • Mejeri
  • Fager/phager
  • Mikrobielle interaktioner
  • Gær
  • Starterkulturer

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller