Billede af Dorte Juncher

Dorte Juncher

  • Kilde: Scopus
19952005

Publikationer pr. år

Personlig profil

Kort præsentation

Min karriere er pt. koncentreret om administrative opgaver inden for forskning og undervisning, herunder koordinering af forskningsprojekter og forskningsansøgninger. Tidligere har jeg været ansat i forsknings- og undervisningsstillinger. Mine primære arbejdsområder er uddybet nedenfor.

Mine hovedopgaver har de sidste år især været koncentreret om:

  • Projektkoordinering af PROFERMENT-projektet 'Solid-state fermentations for protein transformations and palatability of plant-based foods' (2022-2027; 60 mio. kr).
  • Projektkoordinering af ELDORADO-projektet ’Forebyggelse af underernæring og fremme af trivsel hos ældre i eget hjem ved optimering af madservice’ (2015-2020; 19 mio. kr.).
  • Projektkoordinering af SensWell-projektet 'Sensorisk tilfredsstillelse som et virkemiddel til at stimulere en sund og bæredygtig spiseadfærd' (2011-2015; 21 mio. kr.).
  • Forskningsansøgninger.
  • Koordinering af PhD kurser.
  • Lokale samarbejdsudvalg på FOOD.

Andre hovedopgaver gennem tiden:

  • Projektkoordinering: EU-projektet BIOPACK (19 mio. kr.) og fødevareemballage-projekter.
  • Kurser: Udvikling, koordinering og undervisning på fødevare- og fødevareemballeringskurser.
  • Symposier mm: Koordinering af 11th Weurman flavour research symposium, internationalt sous-vide seminar, (netværks)-møder. 
  • Hjemmesider: Redigeret projekt- , faggruppe- og kursushjemmesider.
  • Forskning: Kemisk stabilitet af fødevarer, sous-vide produktion, fødevareemballering, starterkulturer, mikrobiologiske hurtigmetoder.

 

CV

Uddannelse

  • 1989-1990: Merkonomkurser (virksomhedsøkonomi, virksomheds-organisation, ledelse og samarbejde, informatik)
  • 1985         : Cand. brom., Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (KVL)

Ansættelser

  • 2022-nu       :  Forskningsfuldmægtig på Københavns Universitet (KU), Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), Mikrobiologi og Fermentering
  • 2014-2021   : Forskningsfuldmægtig på Københavns Universitet (KU), Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), Design og Forbrugeradfærd
  • 2005-2014: Faglig sekretær på KVL, Institut for Fødevarevidenskab (IFV), Sensorisk Videnskab
  • 1999-2004: Faglig sekretær på KVL, Mejeri- og Levnedsmiddel-instituttet (MLI), Levnedsmiddelkemi
  • 1996-1999: Forskningsadjunkt på KVL, MLI, Levnedsmiddelkemi
  • 1992-1995: Forskningsassistent på KVL, MLI, Levnedsmiddelkemi
  • 1991-1992: Cand. brom. og underviser for studerende på levnedsmiddelteknikeruddannelsen,   Slagteriskolen, Roskilde (SR)
  • 1990-1991: Projektleder på Slagteriernes Forskningsinstitut (SF)
  • 1985-1988: Projektleder på Slagteriernes Forskningsinstitut (SF)
  • 1985         : Cand. brom på Emballage- og Transportinstituttet (ETi)        
  • 1984         : Stud. brom og praktikant på Økonomaskolen til udarbejdelse af lærebogen: Nielsen. D. (1985). Levnedsmiddelkonservering. Borgen.

Arbejdsområder og –erfaring

Min karriere er pt. koncentreret om administrative opgaver inden for forskning og undervisning, herunder koordinering af forskningsprojekter og forsknings-ansøgninger. Tidligere har jeg været ansat i forsknings- og undervisningsstillinger. Endvidere har jeg gennem årene haft sæde i diverse råd og udvalg på FOOD. Mine primære arbejdsområder gennem tiden er uddybet nedenfor.

Forskning

Forskningsadministration:

  • Koordinering af internationale projekt 'PROFERMENT' (2022-2027; 60 mio. kr)
  • Koordinering af de nationale projekter 'ELDORADO' (www.eldorado.ku.dk) (2015-2020; 19 mio. kr.), 'SENSWELL' (www.senswell.dk) (2011-2015; 21 mio. kr.) og ’Bioemballering af levnedsmidler’ (1999-2001) samt projekter i 'Center for Fødevare-emballering' (1999-2000)
  • Koordinering af EU-projektet ’BIOPACK’ (2001-2004; 19 mio. kr.)
  • Udarbejdelse og koordinering af projekthjemmesider (KU)
  • Koordinering og udarbejdelse af forskningsansøgninger (KVL/KU) 

Forskningsområder: 

  • Emballage til og emballering af levnedsmidler (KVL)
  • Kemisk stabilitet af svinekød samt af sous-vide producerede fødevarer (KVL)
  • Mikrobiologiske hurtigmetoder samt starterkulturer (SF)

Undervisning

Undervisningsadministration:

  • Udvikling, koordinering og administration af PhD kurser og kurser på fødevareuddannelsen inden for sensorik og levnedsmiddelemballering (KU/KVL)
  • Redigering af kursushjemmesider (KU)

Undervisningsområder:

  • Undervisning af fødevare-studerende i levnedsmiddelemballering (KVL) samt af levnedsmiddeltekniker-studerende i levnedsmiddelemballering, virksomhedsøkonomi og virksomhedsorganisation (SR)

Andre administrative opgaver

  • Planlægning og koordinering af national og internationale seminarer
  • Administrative opgaver inden for undervisning, forskning og personale
  • Koordinering og organisering af 11th Weurman Flavour Research Symposium, Roskilde
  • Redigering af proceedings fra 11th Weurman Symposium:  Wender L.P. Bredie and Mikael Agerlin Petersen (2005). Flavour Science. Recent advances and trends. Developments in Food Science, 43

Sæde i råd og udvalg:

  • 2006- nu   : Medlem af lokale samarbejdsudvalg ved FOOD
  • 2013-2017: Institutråd ved FOOD (næstformand)
  • 2012-2014: Medlem af byggeudvalg for bygning af nyt Fødevarehus, FOOD
  • 2008-2014: Medlem af kompetenceudviklingsudvalget ved FOOD