Min karriere er pt. koncentreret om administrative opgaver inden for forskning og undervisning, herunder koordinering af forskningsprojekter og forskningsansøgninger. Tidligere har jeg været ansat i forsknings- og undervisningsstillinger. Mine primære arbejdsområder er uddybet nedenfor.
Mine hovedopgaver har de sidste år især været koncentreret om:
- Projektkoordinering af PROFERMENT-projektet 'Solid-state fermentations for protein transformations and palatability of plant-based foods' (2022-2027; 60 mio. kr).
- Projektkoordinering af ELDORADO-projektet ’Forebyggelse af underernæring og fremme af trivsel hos ældre i eget hjem ved optimering af madservice’ (2015-2020; 19 mio. kr.).
- Projektkoordinering af SensWell-projektet 'Sensorisk tilfredsstillelse som et virkemiddel til at stimulere en sund og bæredygtig spiseadfærd' (2011-2015; 21 mio. kr.).
- Forskningsansøgninger.
- Koordinering af PhD kurser.
- Lokale samarbejdsudvalg på FOOD.
Andre hovedopgaver gennem tiden:
- Projektkoordinering: EU-projektet BIOPACK (19 mio. kr.) og fødevareemballage-projekter.
- Kurser: Udvikling, koordinering og undervisning på fødevare- og fødevareemballeringskurser.
- Symposier mm: Koordinering af 11th Weurman flavour research symposium, internationalt sous-vide seminar, (netværks)-møder.
- Hjemmesider: Redigeret projekt- , faggruppe- og kursushjemmesider.
- Forskning: Kemisk stabilitet af fødevarer, sous-vide produktion, fødevareemballering, starterkulturer, mikrobiologiske hurtigmetoder.
Uddannelse
- 1989-1990: Merkonomkurser (virksomhedsøkonomi, virksomheds-organisation, ledelse og samarbejde, informatik)
- 1985 : Cand. brom., Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (KVL)
Ansættelser
- 2022-nu : Forskningsfuldmægtig på Københavns Universitet (KU), Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), Mikrobiologi og Fermentering
- 2014-2021 : Forskningsfuldmægtig på Københavns Universitet (KU), Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), Design og Forbrugeradfærd
- 2005-2014: Faglig sekretær på KVL, Institut for Fødevarevidenskab (IFV), Sensorisk Videnskab
- 1999-2004: Faglig sekretær på KVL, Mejeri- og Levnedsmiddel-instituttet (MLI), Levnedsmiddelkemi
- 1996-1999: Forskningsadjunkt på KVL, MLI, Levnedsmiddelkemi
- 1992-1995: Forskningsassistent på KVL, MLI, Levnedsmiddelkemi
- 1991-1992: Cand. brom. og underviser for studerende på levnedsmiddelteknikeruddannelsen, Slagteriskolen, Roskilde (SR)
- 1990-1991: Projektleder på Slagteriernes Forskningsinstitut (SF)
- 1985-1988: Projektleder på Slagteriernes Forskningsinstitut (SF)
- 1985 : Cand. brom på Emballage- og Transportinstituttet (ETi)
- 1984 : Stud. brom og praktikant på Økonomaskolen til udarbejdelse af lærebogen: Nielsen. D. (1985). Levnedsmiddelkonservering. Borgen.
Arbejdsområder og –erfaring
Min karriere er pt. koncentreret om administrative opgaver inden for forskning og undervisning, herunder koordinering af forskningsprojekter og forsknings-ansøgninger. Tidligere har jeg været ansat i forsknings- og undervisningsstillinger. Endvidere har jeg gennem årene haft sæde i diverse råd og udvalg på FOOD. Mine primære arbejdsområder gennem tiden er uddybet nedenfor.
Forskning
Forskningsadministration:
- Koordinering af internationale projekt 'PROFERMENT' (2022-2027; 60 mio. kr)
- Koordinering af de nationale projekter 'ELDORADO' (www.eldorado.ku.dk) (2015-2020; 19 mio. kr.), 'SENSWELL' (www.senswell.dk) (2011-2015; 21 mio. kr.) og ’Bioemballering af levnedsmidler’ (1999-2001) samt projekter i 'Center for Fødevare-emballering' (1999-2000)
- Koordinering af EU-projektet ’BIOPACK’ (2001-2004; 19 mio. kr.)
- Udarbejdelse og koordinering af projekthjemmesider (KU)
- Koordinering og udarbejdelse af forskningsansøgninger (KVL/KU)
Forskningsområder:
- Emballage til og emballering af levnedsmidler (KVL)
- Kemisk stabilitet af svinekød samt af sous-vide producerede fødevarer (KVL)
- Mikrobiologiske hurtigmetoder samt starterkulturer (SF)
Undervisning
Undervisningsadministration:
- Udvikling, koordinering og administration af PhD kurser og kurser på fødevareuddannelsen inden for sensorik og levnedsmiddelemballering (KU/KVL)
- Redigering af kursushjemmesider (KU)
Undervisningsområder:
- Undervisning af fødevare-studerende i levnedsmiddelemballering (KVL) samt af levnedsmiddeltekniker-studerende i levnedsmiddelemballering, virksomhedsøkonomi og virksomhedsorganisation (SR)
Andre administrative opgaver
- Planlægning og koordinering af national og internationale seminarer
- Administrative opgaver inden for undervisning, forskning og personale
- Koordinering og organisering af 11th Weurman Flavour Research Symposium, Roskilde
- Redigering af proceedings fra 11th Weurman Symposium: Wender L.P. Bredie and Mikael Agerlin Petersen (2005). Flavour Science. Recent advances and trends. Developments in Food Science, 43
Sæde i råd og udvalg:
- 2006- nu : Medlem af lokale samarbejdsudvalg ved FOOD
- 2013-2017: Institutråd ved FOOD (næstformand)
- 2012-2014: Medlem af byggeudvalg for bygning af nyt Fødevarehus, FOOD
- 2008-2014: Medlem af kompetenceudviklingsudvalget ved FOOD