Intet billede af Karsten Olsen
  • Kilde: Scopus
1997 …2024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Kort præsentation

Lektor på sektion for Fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab med mere end 20 års erfaring med forskning og uddannelse i fødevarekemi og –fysik i relation til forarbejdning og opbevaring af fødevarer. Forståelse af reaktionskinetik og termodynamik af enzymkatalyserede processer i fødevarer og modelsystemer ved anvendelse af enzymassays, spektroskopiske eller kromatografiske teknikker. Erfaring med anvendelse af højtryksteknologi til modificering af makromolekylers rumlige struktur og efterfølgende karakterisering af proteindenaturering ved hjælp af differentialskanningskalorimetri (DSC). 

Primære forskningsområder

  • Reaktionskinetik og termodynamik af fødevareenzymer.
  • Spektroskopiteknikker til undersøgelse af strukturelle egenskaber og reaktioner i proteiner, herunder absorption og fluorescens spektroskopi under højt hydrostatisk tryk.
  • Separationsteknikker i proteinkemi, herunder forskellige kromatografiske metoder.
  • Karakterisering af proteindenaturering ved differentiel scanningskalorimetri.
  • Enzymatisk ekstraktion af fødevarer hydrokolloider ved tryk tuning af reaktionsbetingelser

Undervisnings- og vejledningsområder

CV

Uddannelse

1994   PhD, Kemi, Københavns Universitet, Danmark

1990   Kandidat, Organisk Kemi, Københavns Universitet, Danmark

 

Stillinger

2003   Lektor, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet

1996   Adjunkt, Sektion for Fødevarekemi, Institut for Fødevarevidenskab, Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole, København

1995   Postdoc, Institut for Kemi, Københavns Universitet

1990   Undervisningsassistent, Institut for Kemi, Københavns Universitet

 

Ledelse

  • Stedfortræder for sektionsleder ved Fødevarekemi
  • Projekt koordinator af FP7 Marie Curie Initial Training Network LEANGREENFOOD 2009-2013
  • Ph.d.-koordinator på KU-FOOD
  • Videnskabelig koordinator for GUDP-projektet madspild 2014-2017

 

Vejledning

  • 3 PhD studerende
  • 50+ Kandidat- and bachelorstuderende og undervisning på alle universitets niveauer i fødevarekemi, enzymteknologi og kulinarisk kemi

 

Videnskabelige publikationer

+40 publikationer i internationale tidsskrifter med peer review, 3 artikler i fagblade

Emneord

  • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
  • Analytisk kemi
  • Bioteknologi
  • Enzymer i fødevarer
  • Fødevarekemi
  • Fødevarekvalitet
  • Kemometri
  • Højtryksteknologi
  • Kemi
  • Kinetik
  • Forarbejdning af fødevarer

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller