Personlig profil

Aktuel forskning

Jeg er interesseret i analyser af sundhedsvæsenets organisation og styring, særligt i relation til forskning og medicinsk teknologi. For tiden fokuserer jeg på sundhedsdata og regerativ medicine, men jeg har desuden interesseret mig bredere for udvekslingssystemer for humant væv samt etik som en særlig reguleringsform. Jeg er interesseret i hvordan håb, forventninger og løfter former innovation over tid - det sidste for tiden særligt i relation til stamcelleforskning. Mit arbejde trækker først og fremmest på kvalitative metoder.

Frem til 2028 vil meget af mit arbejde være centreret om et projekt finansieret af the European Research Council (ERC), der hedder DataSpace. Det udforsker den bevægelse, der er imod at skabe internationale datainfrastrukturer til udveskling af sundhedsdata, og hvordan vi erfarer de datarum det skaber.  

Jeg har netop afsluttet et ERC-finansieret projekt om brugen af sundhedsdata til klinisk arbejde, forskning, administration og økonomisk vinding: Policy, Practice and Patient Experience in the Age of Intensified Data Sourcing (POLICYAID). 

Jeg er også involveret i et Novo Nordic Founds-projekt kaldet reNEW om stamcelleteknologi: https://renew.ku.dk/. Her arbejder vi med at forstå de sociale og etiske implikatiner af stamcelleforskning inden for det delprojekt, der hedder PREPARE. Dette foregår i et spændende samarbejde mellem etikere, samfundsforskere og sundhedsøkonomer i Melbourne, Leiden og København

OBS. VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT MIT NAVN DESVÆRRE BRUGES AF SÅKALDTE "PREDATORY JOURNALS" PÅ ARTIKLER SKREVET AF AI. 

Undervisnings- og vejledningsområder

Jeg er fagleder på folkesundhedsvidenskabsuddannelsens fag Organisationsanalyse og videnskabsteori, samt Data og digitalisering. Jeg udbyder også forskellige valgfag. Jeg vejleder opgaver der relaterer til medicinske videnskabs- og teknologistudier, sundhedspolitiske analyser, medicinsk sociologi, organisation og styring samt folkesundhedsvidenskabelig etik.

CV

 

Uddannelse                                                                                                       
- 2004:
Dr. Med. Sci./Ph.D., Medicinsk Etik, Umeå Universitet.
- 2001:
Cand.scient.anth. (antropolog), Institut for Antropologi, Københavns Universitet.
- 1998:
MA. i afrikastudier, Center for Afrikastudier, Københavns Universitet.
- 1998: BA. i antropologi, Institut for Antropologi, Københavns Universitet.

Udmærkelser

  • 2024 Guest professor, St Gallen University, Schweitz
  • 2023 ERC Advanced Grant, Det Europæiske Forskningsråd
  • 2018 Distinguished Research Fellow Award, Monash University, Australien
  • 2017 EliteForsk-prisen, Uddannelses- og Forskningsministeriet
  • 2016 ERC Consolidator Grant, Det Europæiske Forskningsråd
  • 2012 Sapere Aude Forskningsleder, De Frie Danske Forskningsråd
  • 2010 Viking Fund Medal, Wenner-Gren Foundation

Ansættelser

- 2016-: Forskningsgruppeleder

- 2013-: Professor i medicinske videnskabs- og teknologistudier, Afdeling for Sundhedstjenesteforskning, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet

- 2011-2014 : Afdelingsleder, Afdeling for Sundhedstjenesteforskning.

- 2007-2013 : Lektor i organisationsanalyse, Afdeling for Sundhedstjenesteforskning, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet.

- 2005-2007: Adjunkt i Sundhedstjenesteforskning, Afdeling for Sundhedstjenesteforskning, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet.

- 2001-2004: Doktorand/ph.d.-studerende, medicinsk etik/sundhedstjenesteforskning.  Tilknyttet Medicinsk Etik, Umeå Universitet, og Afdeling for Sundhedstjenesteforskning, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Finansieret af Vårdalsstiftelsen og Vetenskapsrådet.

Udvalgte projekter

- 2022-2027 PREPARE (Part of the renew project for 2,3 billion DKK running, grant holder: Melissa Little, PI for Prepare Denmark, 17.3 mio DKK: Klaus Hoeyer) Novo Nordisk Foundation

- 2020 Together apart: How Danes experience the Pandemic. (Grant holder: Klaus Hoeyer, project leader Naja Rod, DKK 545,000) Velux Foundation 

- 2016-2021: Policy, Practice and Patient Experience in an Age of Intensified Data Sourcing (ERC Consolidator Grant)

- 2012- 2016: GLOBAL GENES, LOCAL CONCERNS (2013-2017) UCPH Excellence Programme for Interdisciplinary Research (PI:Jens Schovsbo, 24.168.000)

- 2011-2014: BODY AND PERSON. De Frie Forskningsråd, FKK, Sapere Aude-forskningsleder (PI:
                   Klaus Høyer, DKK 8.542.816)

 

 

Mulige interessekonflikter

Ingen kendte interessekonflikter

Emneord

  • Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
  • Organisationsanalyse
  • etik som reguleringsform
  • biobanker
  • Data studies
  • Databeskyttelse
  • Science & Technology Studies (STS)
  • antropologi
  • kvalitativ forskning
  • Sundhedssystemer
  • sundhedstjenesteforskning

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller