Intet billede af Lotte Holm
  • Kilde: Scopus
1993 …2024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Aktuel forskning

Projekter:

"Rigtig" mad under økonomisk knaphed

Food in Nordic everyday Life

Food in Turbulent Times 

Governing Obesity 

Kort præsentation

Lotte Holm, født 2. juli 1952. Jeg forsker i sociale og kulturelle aspekter af mad og spisning. Jeg har i en række projekter forsket i menneskers relation til mad, sundhed og krop i et hverdagslivsperspektiv, i måltidsmønstre i de nordiske befolkninger, i institutionsmåltider og tillid til fødevarer i forhold til fødevarepolitik og regulering. En stor del af min forskning foregår i større tværvidenskabelige projekter, men jeg er også optaget af sociologisk komparativ analyse i Norden og Europa. Jeg underviser i madens sociologi på kandidat og phd-niveau

CV

Emneord

  • Befolkningens sundhedsbegreber
  • Forarbejdning af fødevarer
  • Forbrugere og fødevarer
  • Forbrugeropfattelser og -adfærd
  • Forebyggelse og behandling af fedme
  • Functional foods
  • Functional foods/berigede fødevarer
  • Fødevarekvalitet
  • Kost- og sundhedsvaner
  • Sundhedsfremmende eller sygdomsforebyggende fødevarer

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller