Mathilde Marie Sloth

cand.scient.san.publ.

  • Bartholinsgade 6Q, 2. sal

    1356 København K

  • Kilde: Scopus
20222024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Kort præsentation

Profil:

Jeg er ph.d.-studerende i forskningsgruppen “Computational and Mathematical Global Health Group” på afdeling for Epidemiologi og “Social Epidemiology” på afdeling for Social Medicin. Min vejledere på projektet er Professor Samir Bhatt og Lektor Terese Sara Høj Jørgensen. I mit ph.d. projekt vil jeg med registerdata undersøge den prædiktive betydning af et sygdomsforløb med psykisk sygdom i hospitalspsykiatrien for et individs risiko for at udvikle demens senere i livet. I projektet vil jeg benytte neurale netværk til at udvikle prædiktionsmodeller for at prædiktere demens.

 

Primære forskningsområdet:

Min forskning er centeret omkring social ulighed i sundhed med fokus på folkesygdomme som er relateret til livsvilkår. Derudover har jeg et særligt fokus på psykiske sygdomme i forhold til behandling og senere konsekvenser af at have en diagnose med psykisk sygdom. Jeg har flere års erfaring med registerbaseret forskning, herunder anvendelsen af avancerede metoder til epidemiologisk forskning.

 

Tidligere forskning:

I min tidligere forskning har jeg undersøgt hvilken rolle intergenerationelle forhold spiller for social ulighed i sundhed, nærmere hvilken rolle børn og deres uddannelse har for deres forældres heldbred og sundhed. I undersøgelsen af betydning af social forgrund (social foreground) har jeg bl.a. interreseret mig for betydningen af at have børn for behandling, forværring af sygdom og dødelighed indenfor sygdomme relateret til livsstil og livsvilkår som diabetes, KOL og hjertesygdom. 

 

Derudover har jeg forsket i flere affektive lidelser i min ansættelse på Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse (CKFF). Her har jeg skrevet min bachelor opgave, der ledte til en publikation på sammenhængen mellem depression i voksenlivet og mænds senere risiko for at udvikle demens. Derudover har jeg bidraget til forskning, hvor vi har undersøgt behandlingsmønstre inden for unipolar depression, bipolar lidelse og sedativa til søvnforstyrrelser. 

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Kandidat i Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet

20212024

Dimissionsdato: 5 feb. 2024

Bachelor i Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet

20182021

Dimissionsdato: 21 jun. 2021

Eksterne ansættelser

Forskningsassistent, Copenhagen University Hospital - Bispebjerg and Frederiksberg

2023

Scholarstipendiat , Copenhagen University Hospital - Bispebjerg and Frederiksberg

20222023

Emneord

  • Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
  • Epidemiology
  • Public health
  • Intergenerational inequality and poverty
  • Affective disorders

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller