Billede af Mogens Larsen Andersen
  • Kilde: Scopus
1996 …2024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Kort præsentation

Forskningsområder

Fysisk og kemisk stabilitet af fødevarer med fokus på mekanistisk forståelse af oxidative ændringer såsom lipid- og proteinoxidation. Undersøgelser af antioxidanter og prooxidanters virknings­mekanismer i fødevarer og modelsystemer. Forståelse af komplekse antioxidantmekanismer i forbindelse med beskyttelse af oxidationsfølsomme ingredienser og vitaminer i fødevarer. ESR-spektroskopiske undersøgelser af radikaler som reaktive intermediater i oxidative processer, og som prober til undersøgelse af molekylær mobilitet af komponenter i fødevarer, herunder mikroviskositet og faseomdannelsers indflydelse på oxidationsreaktioner. Udvikling af ESR-baserede metoder til evaluering af fødevaresystemers oxidative stabilitet og holdbarhed. Detaljerede undersøgelser af radikalprocesser i forhold til holdbarhed af øl, vin og andre drikkevarer.

 

Aktuelle undervisningsområder

Kursusansvarlig: Kurset "Fødevarekemi". Ph. D.-kurset "ESR spectroscopy in food research".

Øvrig undervisning: Kurserne ”Molecular Food Science”, ”Beverage Technology”, ”Brewing 1” og ”Brewing 2” .

CV

Uddannelse

1993: Ph.d., Kemisk Institut, Københavns Universitet

1990: Cand.scient., Kemisk Institut, Københavns Universitet

 

Ansættelser

  • 2012 -: Professor mso, Institut for Fødevarevidenskab, KU
  • 2001 - 2012: Lektor, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet, Institut for Fødevarevidenskab, KU
  • 1999 - 2001: Forskningslektor, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet, KVL
  • 1996 - 1999: Forskningsadjunkt, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet, KVL
  • 1996: Forskningsadjunkt, Kemisk Institut, KU
  • 1995: Forskningsadjunkt, Institut for Biologi og Kemi, RUC
  • 1993 - 1995: Research Associate, Steacie Institute for Molecular Sciences, National Research Council of Canada, Canada
  • 1990: Research Assistant, Department of Chemistry and Biology, Utah State University, Utah, USA

 

Faglige og administrative udvalg

  • 2013 - :   Editorial board, Journal of the American Society of Brewing Chemists
  • 2012 - :   Brewing Science Group, European Brewery Convention (inviteret medlem)
  • 2011 - :   Censorkorps for Levnedsmiddelvidenskab
  • 2010 - :   Kontaktudvalg vedr. fælles bryggeriuddannelse. Københavns Universitet & Den Skandinaviske Bryggerihøjskole
  • 2009 - 2012: Det faglige forum for kemi på det gymnasiale område (Repræsentant for aftagerinstitutioner 
  • 2007 - 2012: Levnedsmiddelstudienævnet, LIFE (Formand)
  • 2007 - 2012:  Uddannelsesudvalget, LIFE
  • 2006 - 2007: Infrastrukturudvalg, KVL
  • 1999 - 2001: Biblioteksudvalg, LMC Videncenter

Emneord

  • Antioxidanter i fødevarer
  • Fedtsyrer
  • Fødevarekemi
  • Fødevarekvalitet
  • Kemi
  • Kinetik
  • Oxidation
  • Spektroskopi
  • Termodynamik
  • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
  • antioxidanter
  • fedtsyrer
  • fødevarekemi
  • fødevarekvalitet
  • fødevarestabilitet
  • oxidation
  • øl

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller