Billede af Simone Cecilie Grytter
  • Øster Farimagsgade 5, bygn. 22

    1353 København K

Personlig profil

Kort præsentation

Jeg arbejder som adjunkt ved Copenhagen Health Complexity Center på institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Jeg har en baggrund i medicinsk og visuel antropologi. Udgangspunktet for centrets arbejde er, at nutidens sundhedsfænomener er komplekse og derfor også skal undersøges fra mange forskellige perspektiver. Derfor arbejder jeg til dagligt tæt sammen med eksempelvis epidemiologer, biostatistikere, historikere og andre. 

 

Fokus i mit arbejde er at det enkelte menneskes erfaring med sygdom og sundhed indeholder værdifuld viden, som vi kan inddrage, når vi undersøger sundhedsfænomener på populationsniveau. Alle mennesker har, lige fra vi bliver født, en sygdoms- og sundhedshistorie. Den enkelte persons liv er en prisme, der viser, hvordan personens sundhed bliver påvirket af faktorer som ulighed, kultur, genetik, geografi, historie, politiske beslutninger, og meget mere. Når man snakker og bruger tid sammen med enkelte mennesker, får man indblik i kausalitet og dynamikker, som kan være svære at udlede af registre, databaser og spørgeskemaer. I mit projekt arbejder jeg med at inkludere individuelle menneskers perspektiver og erfaringer i centrets forskning. Mit hovedfokus er gruppen af unge voksne og betydning af sociale netværk, familieformationer, stress, mental sundhed, og arbejde.

 

Jeg elsker desuden museumsgenstande og er gæsteforsker på Medicinsk Museion på Københavns Universitet, hvor jeg arbejdede fra 2018-2024 - først som PhD-studerende og derefter med at etablere og projektlede Appendix. Jeg arbejder med, hvordan museumsgenstande kan bruges metodisk i forskning og i undervisning, samt hvilken rolle museer kan spille i at facilitere møder mellem forskellige stemmer og perspektiver. For tiden arbejder jeg med museets amuletsamling, og jeg er en del af professor Ken Arnolds forskningsgruppe om 'new ways of beeing a museum'.  

 

Du er velkommen til at række ud, hvis du har spørgsmål, er interesseret i vejledning eller undervisning, gerne vil etablere et samarbejde, eller bare er nysgerrig. 

Interesseområder

Medicinsk antropologi

Visuel antropologi

Indsamling- og museumspraksis

Kompleksitetsteorier

Hverdagslivsstudier

Patienterfaringer

Kvalitative undersøgelser  

Science and Technology Studies

Materialitetsteorier

Anatomiske opfattelser

Medicinsk teknologi

Opfattelser af natur og menneske

 

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller