Intet billede af Susanne Knøchel
  • Rolighedsvej 26

    1958 Frederiksberg C

Personlig profil

Primære forskningsområder

  • Fødevare- og vandbårne bakterier, som er vigtige for menneskers sundhed eller for fødevarekvalitet.
  • Mikrobiologi i fødevarer.
  • Forudsigelse af vækst, stressrespons og overlevelse af mikroorganismer.
  • Kryds-resistens fænomener i fødevarebårne bakterier og konsekvenserne heraf i forhold til konservering af fødevarer.
  • Interaktioner mellem starterkulturer og fødevarebårne patogener.
  • Fødevarekonserveringsteknologier, HACCP og risikovurdering.
  • Anvendelse af genomics, proteomics og metabolomics til studier af fysiologiske reaktioner ved konservering.
  • Udviklingen i hygiejne og sanitet i fødevare- og sundhedssektoren.
  • Biofilm og adhæsionsmekanismer.
  • Hygiejne og desinfektion i fødevareproduktion og fødevareservice.
  • Hygiejnisk genbrug af vand.

Undervisnings- og vejledningsområder

Underviser i patogene og kvalitetsødelæggende mikroorganismer i fødevarer på forskellige kurser

Kort præsentation

Professor,  Fødevaremikrobiologi 

CV

2010                        Professor and Section Head, Food Microbiology,

Faculty of Science, University of Copenhagen

2003                        Professor with special assignment in microbial food safety

2002-3                    Initiator and head of LMC research school “FOOD”

1991                       Associate professor (Food Preservation Microbiology), Dept.

Dairy & Food Science,  Royal Veterinary and Agricultural University, Denmark

1989-91                  Senior researcher. Water Quality Institute.

1984-89                  Senior researcher. Danish Institute for Fisheries Research

1982-84                  Visiting scholar, Osaka University, Japan

(Awarded Monbusho Scholarship).

1981-82                  Research Associate. Danish Institute for Fisheries Research

Other activities

Co-founder and Chairman of the organisation Council for Better Hygiene (from 2008- 2019). The council has approx.. 600 members from academia, companies, municipalities and unions in Denmark and Sweden.

Member of the Academy of Technical Sciences (ATV)

Member of the Danish Gastronomical Academy 

 

Communication activities to the broader public

2-5 annual lectures/speeches at national meetings

> 25 TV/radio appearances and 120 newspaper/journal citations

Has been part of the science panel in Ingeniøren as well as Samvirke   

 

Emneord

  • Bakterier i mad
  • Campylobacter
  • Forarbejdning af fødevarer
  • Fødevarebårne sygdomme
  • Fødevarekvalitet
  • Fødevarers holdbarhed
  • Listeria
  • Molekylær gastronomi
  • Råvarekvalitet og fordærvelse
  • Sygdomsfremkaldende bakterier
  • Transcriptomics
  • Vand og sundhed
  • Vandrensning
  • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
  • Fødevaremikrobiologi
  • Fødevaresikkerhed
  • Forarbejdning af fødevarer
  • Genbrug af vand
  • Listeria
  • Mikrobiel biofilm
  • hygiejne
  • Sanitet
  • Mikrobielle interaktioner
  • Bakterier

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller