Personlig profil

Kort præsentation

ResearcherID: E-1251-2015

Scopus ID: 35511536800

Sprogkundskaber

Dansk (modersmål), flydende engelsk, gebrokkent tysk og basalt spansk (¿Que hay en el bolso?)

CV

  • Født 10. september 1975 i Slagelse
  • Oprindeligt fra Korsør men bosat i København siden 1996
  • Grader og ansættelser

    · 2013-nu: Lektor, Sektionen Molekylær fysiologi (MOLFYS), Institut for idræt og ernæring, Københavns universitet.
    · 2009 – 2012: FSS post doc, MOLFYS. Herunder:
    · 2010 – 2011: Post doc, Program of Cell Biology (prof. Amira Klip), Hospital for Sick Children, Toronto.
    · 2005-2008: PhD om muskelcellesignalering og glukosestofskifte (vejleder Erik A. Richter), MOLFYS.
    · 2002-2003: M.Sc. i humanfysiologi. Speciale ved Garvan Institute of Medical Research, Sydney, Australia (vejledere David E. James og Erik A. Richter).

    Forskningsinteresser:
    Cellesignalering; fysisk aktivitet; skeletal muscle; hypertrofi;atrofi;mTORC1;AMPK;Rac1;actin;massespektrometri;mikroskopi

Primære forskningsområder

Skeletmuskel er et plastisk væv, som reagerer og tilpasser sig ydre stimuli under fysisk aktivitet og inaktivitet. En kortlægning af de molekylære signalmekanismer der styrer denne tilpasning har betydning for forståelsen af ikke kun hvordan musklen reagerer på arbejde og træning, men også livsstils- og aldringsbetingede sygdomme som sukkersyge, fedme og kræft. 

Undervisnings- og vejledningsområder

Cell biology and human physiology

Aktuel forskning

Inaktivitet og aldring er forbundet med tab af muskelmasse og tab metabolisk funktion og motion er effektiv i forebyggelsen af ​​disse negative ændringer. Molekylært vides mekanistisk for rapamycin Complex 1 (mTORC1) at være en vigtig regulator af muskelvækst, den cellulære renoveringsproces kaldet autofagi og stofskifte. Dog er den molekylære regulering af mTORC1 stadig ufuldstændigt forstået, navnlig i forbindelse med muskel- og motion.

Det overordnede mål med min nuværende forskning er: a) at forbedre forståelsen af ​​mTORC1 regulering og funktion i aktiv og inaktiv muskler, specielt mTORC1 aktivering via mekanisk belastning under træning og betydningen af subcellulær lokalisering. b) at identificere nye drug targets til at modulere muskelfunktion og mTORC1 signalering.

I en international forskningsindsats, muliggjort af bl.a. en Novo Nordisk Fonden Excellence bevilling fra 2015-2020, vil min forskergruppe bl.a. kombinere kraftfulde massespektrometri-baserede opdagelses-værktøjer (fosfoproteomics, membranproteomics) med hypotese-drevne opfølgningsstudier under anvendelse af top-moderne cellebiologi og mikroskopiteknikker i muskelceller, gnaver og human muskel.

Resultaterne af denne forskning forventes at få betydning for vores grundlæggende viden om mTORC1 regulering og funktion i muskler og muligvis lægemiddeludvikling målrettet sygdom hos mennesket.

For mulige studenterprojekter og andre muligheder, kontakt [email protected]

Emneord

  • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
  • Muskelstofskifte
  • Cellesignalering
  • mTORC1
  • AMPK
  • Rac1
  • Hypertrofi
  • Atrofi
  • Metabolisme

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller