Intet billede af Vibeke Orlien
  • Rolighedsvej 26, 1958 Frederiksberg C

  • Rolighedsvej 26

    1958 Frederiksberg C

  • Kilde: Scopus
20002024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Kort præsentation

Forskningsaktiviteter:

  • Fødevarekemi og –fysik i relation til forarbejdning og opbevaring af fødevarer
  • Termodynamik i fødevarer
  • Højtryksmetoder til forarbejdning af fødevarer og virkningerne på fødevarekomponenter og deres egenskaber
  • Højtryksinducerede proteinændringer i kød-, mælke- og planteprodukter med fokus på tekstur og proteinfordøjelse
  • Udvikling af nye fødevarer ved forskellige herunder særligt ikke-termiske forarbejdningsteknologier

Researchgate: https://www.researchgate.net/profile/Vibeke_Orlien

 

Videnskabelig organisator

  • Kongresvært for the 11th International Conference on High Pressure Bioscience and Biotechnology (HPBB2020), Juli 2022
  • Kongresvært for the 1st International workshop “food processing for preserving bioactive and nutritional compounds”, juli 2016

 

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Vejleder for ph.d.-studerende og post.doc ifm nationale og internationale forskningsprojekter
  • Vejleder for bachelor- og kandidatstuderende i samarbejde med små og store virksomheder

CV

Uddannelse

  • 2003 ph.d., Fødevarekemi, Den Kongelige Veterinær-og Landbohøjskole, Institut for Fødevarevidenskab.
  • 1997 M.Sc. Kemi og Matematik, Roskilde Universitetscenter.
  • 2016 Pasteur program -A leadership program, Innovation Fund Denmark/Harvard Business School
  • 2009 Fødevarer og sundhed Entrepreneurship Academy, Center for Entrepreneurship, UC Davis, Davis, CA, USA.
  • 2006 Projektlederuddannelse, Implement A/S.
  • 2006 Pædagogisk uddannelse af adjunkt på KVL.
  • 2005 Patentering og kommercialisering kursus, København Technology Transfer Consortium.

 

Stillinger

  • 2018-  Souschef, Food Design and Consumer Behavior, Institut for Fødevarevidenskab, Det Biovidenskabelige Fakultet, KU
  • 2016-  Lektor, Design and Consumer Behavior, Institut for Fødevarevidenskab, Det Biovidenskabelige Fakultet, KU
  • 2010-2016 Sektionsleder for Fødevarekemi, Institut for Fødevarevidenskab, Det Naturvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
  • 2007- Lektor, Fødevarekemi, Institut for Fødevarevidenskab, Det Biovidenskabelige Fakultet, KU.
  • 2006-2007 post.doc, Fødevarekemi, Institut for Fødevarevidenskab, Det Biovidenskabelige Fakultet, KU.
  • 2003-2006 Adjunkt, Forskningsprojekt, Fødevarekemi, Institut for Fødevarevidenskab, KVL.
  • 1997-1999 Videnskabelig assistent, Fødevarekemi, Institut for Fødevarevidenskab, KVL.

 

Forskningsledelse

  • Projektleder: “High pressure technology to improve freshness of bean spreads”
  • Arbejdspakkeleder for den teknologiske del i projektet ”sustainable technologies for optimization of shrimp production (TECHSHELL)
  • Projektleder: “New Physicochemical and Technological Approach for High Quality and Sustainable Fish Feed Production (ExiPro)”
  • Videnskabelig ansvarlig og mentor for MC-IEF FP7 post.doc. “Mechanistic modeling of the formation of bioactive compounds in high pressure processed sprouts of Brussels sprouts for effective solution to preserve healthy compounds in vegetables”
  • Arbejdspakkeleder for højtryksbehandlingsdelen i projektet ”Nyt Gourmet svinekødsprodukter opnået ved molekylær forståelse af alternative svineracer og højtryksteknologi”
  • Forvaltning af højtryks-faciliteter på Fødevarekemi, som indebærer praktisk vejledning af brugerne, videnskabeligt bidrag til forskellige forskningsprojekter, og vedligeholdelse og servicering af højtryksudstyr.

Emneord

  • Forarbejdning af fødevarer
  • Fødevareprocessering
  • Fødevareproduktion
  • Fødevarekemi
  • Fødevarekemi
  • Proteinændringer
  • Fødevarekvalitet
  • Fødevarekvalitet
  • Holdbarhed
  • Fødevareproduktion
  • Højtryksteknologi
  • Højtryksteknologi
  • Konservering og holdbarhed

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller