Alternativ varmebehandling ved LSI

Jonatan Ahrens Dickow, Martin Thorup Nielsen, Mogens Jakobsen, Marianne Hammershøj

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

    Abstract

    Valleproteiner benyttes som ingrediens i mange fødevarer pga. deres funktionelle egenskaber fx evnen til at binde vand og skabe struktur. Varmebehandling kan medføre denaturering af valleproteiner og ved ostefremstilling er det negativt med for meget valleprotein i ostemassen, mens en høj mikrobiologisk sikkerhed er et ufravigeligt krav. Samtidig medrører høj varmehandling ofte at mælkens enzymer inaktiveres. Hypotesen for projektet er, at den korte holdetid ved LSI behandling gør varmehandlingen mere skånsom over for mælkens proteiner og enzymer end traditionel varmebehandling med indirekte opvarming, samtidig med at den sikrer en høj mikrobiologisk sikkerhed.
    OriginalsprogDansk
    TidsskriftMaelkeritidende
    Vol/bind124
    Udgave nummer22
    Sider (fra-til)10-11
    Antal sider2
    ISSN0024-9645
    StatusUdgivet - 2011

    Citationsformater