Abstract
Den bakteriologiske undersøgelse (BU) er en pålidelig metode af ældre dato til at
belyse, om læsioner observeret på en slagtekrop og tilhørende organer er et udtryk
for en lokal eller systemisk lidelse med mulig indvirkning på fødevaresikkerhed og
konsumegnethed. Dette er konklusionen af en case-kontrolundersøgelse udført på 65 slagtede kreaturer. Øget brug af BU må formodes at medvirke til at mindske antallet af unødvendige kassationer og hermed reducere madspild.
belyse, om læsioner observeret på en slagtekrop og tilhørende organer er et udtryk
for en lokal eller systemisk lidelse med mulig indvirkning på fødevaresikkerhed og
konsumegnethed. Dette er konklusionen af en case-kontrolundersøgelse udført på 65 slagtede kreaturer. Øget brug af BU må formodes at medvirke til at mindske antallet af unødvendige kassationer og hermed reducere madspild.
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Tidsskrift | Dansk Veterinaertidsskrift |
Vol/bind | 2020 |
Udgave nummer | 08 |
Sider (fra-til) | 22-28 |
ISSN | 0106-6854 |
Status | Udgivet - 2020 |