Abstract
Vi skal reducere vores kødforbrug og øge indtaget af plantebaserede fødevarer for at mindske klimapåvirkningen fra vores fødevareproduktion. De danske klima-kostråd anbefaler en daglig indtagelse af 100 g bælgfrugter. For at imødekomme dette krav, er det nødvendigt at ændre vores kostvaner, udvikle nye bælgfrugtbaserede produkter og nye opskrifter. Desuden er det vigtigt at øge vores viden om dyrkning af bælgfrugter på marken og levere gode råvarer til fremtidens sunde fødevarer.
Bidragets oversatte titel | Peas of the past, food of the future |
---|---|
Originalsprog | Dansk |
Tidsskrift | Tidsskrift for Landoekonomi |
Vol/bind | 1 |
Sider (fra-til) | 35-37 |
Antal sider | 3 |
ISSN | 0040-7119 |
Status | Udgivet - 2023 |
Emneord
- Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet