Identitetsopfattelser i europæisk kulturpolitik

Peter Duelund (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportKompendium/lecture notesUndervisning

Abstract

Det er kursets antagelse, at de europæiske samfunds og EU’s væsentligste udfordringer både før og efter den økonomiske krise i vid udstrækning skyldes kulturpolitiske skismaer. EU samarbejdet bygger på principper og kulturelle handlingsprogrammer om ”Unity in Diversity”, interkulturel dialog, kulturel mangfoldighed etc. Omvendt revitaliseres neonationalisme og xenofobiske værdier på nationalt og regionalt niveau i EU ´s medlemslande med kulturpolitik som redskab.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKompendiekontoret, KUA, Københavns Universitet
UdgaveEAN: 5711901003292
Antal sider280
Rekvirerende organisationDet Humanistiske Fakultet
StatusUdgivet - 29 aug. 2013

Bibliografisk note

Anthony B. Smith: Nationalism, 2010, Cambridge Policy Press (ISBN 9780745651286). Følgende spørgsmål diskuteres:Hvor stammer nationalismen fra? Hvilke paradigmer er i spil? Er nationalisme et essentielt eller konstrueret fænomen? Hvad siger de dominerende nationalismeteoretiske positioner om nationalismefænomenet? Findes der alternativer til nationalismens anatomi? Udgør multikulturalisme om andre identitetsparadigmer som forfatningspatriotisme og kritisk republikanisme et bæredygtigt alternativ til de traditionelle nationalismeparadigmer?

Emneord

  • Det Humanistiske Fakultet
  • Identitetsopfattelser i EU´s og europæiske lande kulturpolitik
  • Nyere kulturteori om kunstens historiske og aktuelle betydning
  • de komplekse relationer mellem kunst, kulturpolitik og samfundsudvikling – herunder de nye identitetspolitiske udfordringer og potentialer i en globaliseret verden.
  • Nationalisme og identitetsteori

Citationsformater