Abstract
ÆLDREMAD
Hver anden ældre på plejehjem og under indlæggelse taber sig utilsigtet, og 20% af de skrøbelige, plejekrævende ældre vejer for lidt. Det nedsætter de ældres livskvalitet og koster samfundet 6 mia. kr. om året. En ny hvidbog fra Københavns Universitet og Madkulturen kortlægger den samlede viden om ældremad og peger samtidig på, at mere velsmagende mad og bedre fællesskab omkring måltiderne kan være det, der skal til for at styrke ældres sundhed og spare samfundet for milliarder.
Hver anden ældre på plejehjem og under indlæggelse taber sig utilsigtet, og 20% af de skrøbelige, plejekrævende ældre vejer for lidt. Det nedsætter de ældres livskvalitet og koster samfundet 6 mia. kr. om året. En ny hvidbog fra Københavns Universitet og Madkulturen kortlægger den samlede viden om ældremad og peger samtidig på, at mere velsmagende mad og bedre fællesskab omkring måltiderne kan være det, der skal til for at styrke ældres sundhed og spare samfundet for milliarder.
Original language | Danish |
---|
Place of Publication | København |
---|---|
Publisher | Københavns Universitet og Madkulturen |
Number of pages | 153 |
Publication status | Published - 2015 |